Florapodium

en nl

  FloraPodium Pitch: Cymbidium en Amaryllis!

   De maand november staat in het teken van de ‘Exclusive Inspiration Weeks’. Martijn Bentvelsen (productmanager van de Amaryllisgroep) en Manon Poot (productmanager van de Snijorchidee en Cymbidiumgroep) gaven afgelopen week een leuke en leerzame presentatie over deze prachtige productgroepen op het FloraPodium. Zij werden ondersteund door twee kwekers Ronald Ammerlaan en Arno van Marrewijk, die aanvullend toelichting gaven.

  “Door de organisatie van de ‘Exclusive Inspiration Weeks’ (EIW) brengen we vraag en aanbod letterlijk bij elkaar en vergroten we de afzetmogelijkheden van het product voor zowel de kwekers als de handel.” aldus Martijn Bentvelsen. Ook bij ons bleek dit goed te werken! Afdelingen als inkoop, verkoop en marketing en communicatie waren aanwezig bij deze pitch en konden hier waardevolle informatie met elkaar delen naar aanleiding van de presentatie.

  Manon en Martijn gaven aan de hand van cijfers een goed algemeen handelsbeeld van de Amaryllis en de Cymbidium. Wanneer zijn bijvoorbeeld piekmomenten voor beide productgroepen in het jaar? Welke kleuren worden het meest gevraagd en op welke manieren wordt dit verkocht. De rode en de witte amaryllis worden bijvoorbeeld het meeste verkocht. Verder wordt de gemixte Cymbidium in een doos wereldwijd veel gevraagd.

  Naast deze cijfers, zijn ook de trends besproken. Voor zowel de Amaryllis als de Cymbidium loopt een campagne. “Hello it’s me” van www.amaryllisinfo.eu is de lopende campagne van de Amaryllis. In samenwerking met bijvoorbeeld Fleurop wordt de veelzijdigheid van de statige amaryllis getoond. Amaryllis staat voor kleur en kracht en symboliseert trotsheid en betoverende schoonheid. Precies wat je nodig hebt als het buiten koud en donker is. Deze imposante bloem is er in veel vormen en kleuren. Amaryllis is volop verkrijgbaar van november tot en met maart.

  Voor de Cymbidium loopt de campagne ‘Cymbidium Pure Elegance’ van www.cymbidium.info. De perfecte bloem om een statement te maken met je interieur. Cymbidiums zijn verkrijgbaar in rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Ook zijn ze er in natuurlijke kleuren zoals bruin en wit. Tenslotte zijn er ook nog tweekleurige varianten. Cymbidium staat symbool voor een zuivere, gewaardeerde en gerespecteerde vriendschap. Naast het ontvangen van de bloem, wordt het geven van de bloem ook als eer gezien. Niet gek dus, dat de snijbloem in China een populair cadeau is onder goede vrienden.

  Ten slotte hebben ook de kwekers nog een toelichting gegeven op de producten. Wat maakt een product voor de handel wel of niet mooi? Het invullen van een feedbackformulier op het einde van de presentatie leverde de kwekers nog mooie feedback op vanuit de handel.

  (deelnemende Cymbidiumkwekers: Peet Zwink, Seven Orchids, Ronald Ammerlaan, Alain, Kwekerij Leekade. deelnemende Amarylliskwekers: Amaranthos Floweres, Ab van Paassen Amaryllis kwekerij, Frans Kouwenhoven Amaryllis Bv, Arno van Marrewijk)
   

  FloraPodium, 22 november 2019

  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us