Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  Image
  Image

  Trosrozen

  Fransen Roses

  We staan aan de start van het trouwseizoen van 2023. Ondanks veranderingen in de trends en kleuren die we gezien hebben de afgelopen jaren, blijven rozen onmisbaar tijdens dit seizoen. Het afgelopen jaar heeft rozenkweker Aad Fransen enorme stappen gemaakt in de trosrozen teelt en heeft hij de kwekerij volledig op dit gewas ingericht. Wij namen een kijkje op de tuin, waar we een enorm leuke rondleiding kregen van Aad en zijn dochter Ramona.

   

  Fransen Roses

  Aad Fransen is sinds 1980 actief in het telen van rozen. Hij begon met de cultivar Privé, daarna werd zijn assortiment uitgebreid met meerdere soorten, waaronder de bekende Frisco, Naranga, El Torro, Grand Prix en Red Naomi.

  De afgelopen jaren zijn er naast de grootbloemige rozen diverse testen gedaan met trosrozen. En dit bleek een succes. Trosrozen zijn de afgelopen jaar steeds populairder geworden onder de bloemisten. Niet alleen in bruidswerk, maar ook in boeketten worden deze lieflijke bloemen steeds meer gebruikt. In 2021 is Fransen gestart met zes soorten trosrozen op 1 hectare. Binnen een jaar werd dit uitgebreid naar 2,4 hectare, waar intussen dertien verschillende cultivars geteeld worden.

  Pinky Promise, Orange Queen, Kate Lynn, Josephine, Barbados, Bandolero, Leila, Flirting Bubbles, Purple Queen, First Data, Silva Pink, Whitney en Morning Star.

  Duurzaamheid

  Fransen Roses is MPS-A gecertificeerd. Waar vele kwekers wegens de hoge gasprijs de afgelopen jaren geïnvesteerd hebben in LED verlichting heeft Aad dat bewust níet gedaan. De ontwikkeling van de trosrozen wordt op deze manier enorm geremd en het blad wordt geler van kleur. Per dag wordt er gekeken naar de juiste dosering licht. De kwekerij beschikt over een eigen energiecentrale die zorgt voor de benodigde warmte en elektriciteit. De energie die niet gebruikt wordt, wordt geleverd aan drie kwekers in de buurt.

  Ook maakt Fransen gebruik van een gesloten watersysteem. Regenwater wordt verzameld in een bassin. Dit wordt gebruikt om de rozen water te geven. Het overtollige water wordt opgevangen, gezuiverd en opnieuw voorzien van de juiste hoeveelheid voeding. Tegen ziekten en plagen wordt biologische bewasbescherming ingezet.

   

  Toekomst

  Aad teelt bijzondere soorten trosrozen op een ambachtelijke manier. Samen met zijn dochters Ramona en Nadia en een team enthousiaste medewerkers wordt er elke dag met veel zorg en oog voor kwaliteit gewerkt aan dit gewas. De komende jaren ligt de focus op het perfectioneren van de teelt trosrozen van de hoogste kwaliteit.

   

  FloraPodium, 4 mei 2023

   

  aad-fransen--2.jpg
  This image for Image Layouts addon

  'Morning Star'

  This image for Image Layouts addon

  'Silva Pink'

  This image for Image Layouts addon

  'Leila'

  This image for Image Layouts addon

  'Whitney'

  This image for Image Layouts addon

  'First Date'

  This image for Image Layouts addon

  'Kate-Lynn'

  This image for Image Layouts addon

  'Barbados'

  This image for Image Layouts addon

  'Josephine'

  aad-fransen--95.jpg
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube