Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Voor FloraPodium staat het jaar 2020 in het teken van de Weddings en Events. Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  sfeer-6.jpg
  sfeer-9.jpg

  Hippeastrum

  van Van der Ende Amaryllis

   

  “Amaryllis is onze passie, al meer dan 30 jaar!” Zo luidt de eerste zin op de website van kwekerij Van den Ende. En deze passie en de liefde voor het vak zie je duidelijk terug in de producten die Van den Ende teelt. Van september tot en met juni bieden zij een uitgebreid assortiment Amaryllissen aan. Kleinbloemig, grootbloemig, dubbelbloemig en de exclusieve cybister soorten. Al meerdere malen heeft het FloraPodium kennis gemaakt met mooie soorten van de sympathieke broers Martijn en Gerard. Voor de inspiratiepagina hebben de mannen wederom een aantal mooie soorten geselecteerd, die absoluut de moeite waard zijn om te delen!

   

  Hippeastrum diamond ‘Costa Blanca’

  Costa Blanca is een hele mooie sprekende kleinbloemige Amaryllis. Ideaal om in compacte boeketten te gebruiken of in wat fijner bloemwerk.

   

  Hippeastrum galaxy ‘Naranja’

  “Naranja is de mooiste oranje Amaryllis”, zegt Martijn. De kleur is heel sprekend. De meeste Amaryllis soorten hebben echt een Kerstimago. Dit is een soort dat helemaal niets meer met Kerst te maken heeft, maar gewoon een prachtige bloem is die heel geschikt is voor in de herfst of het voorjaar.

   

  Hippeastrum colibri ‘Rapido’

  Rapido is een hele mooie dieprode kleinbloemige amaryllis die zich vooral kenmerkt zich door de vele bloemen die ze geeft; meer dan vier bloemen per steel. Het is bovendien een mooie volle amaryllis en daarmee ook heel geschikt voor het kleine bloemwerk.

   

  Hippeastrum cybister ‘Tango’

  De ‘Tango’ is een cybister soort en deze zijn net even anders dan de bekende amaryllis soorten. Kenmerkend voor een cybister zijn de spidervormige bloembladen. Deze unieke vorm past heel goed in de huidige trend van de veldboeketten!

   

  Hippeastrum galaxy ‘Barbados’

  Barbados is een hele mooie donkerrode Amaryllis met een fris groen hart, waardoor deze heel bijzonder oogt. Een mooie grootbloemige amaryllis die prachtig zal schitteren in een vaas.

   

  Hippeastrum galaxy dubbel ‘Nymph’

  De prachtige dubbele bloemige Nymph is één van de mooiste soorten die er bestaan volgens Martijn. De Nymph heeft een hele zware gevulde bloem in een eigenlijk niet te omschrijven bijzondere kleur. Dit soort heeft weinig woorden nodig, één blik op deze fantastische bloem zegt alles!

   

  FloraPodium ,26 november 2020

   

  images/amaryllis-van-der-ende/van-der-ende-6-van-14.jpg
  Hippeastrum diamond 'Costa Blanca'
  images/amaryllis-van-der-ende/van-der-ende-1-van-14.jpg
  Hippeastrum galaxy ‘Naranja’
  Hippeastrum colibri ‘Rapido’
  images/amaryllis-van-der-ende/van-der-ende-3-van-14.jpg
  Hippeastrum cybister ‘Tango’
  images/amaryllis-van-der-ende/van-der-ende-10-van-14.jpg
  Hippeastrum galaxy ‘Barbados’
  images/amaryllis-van-der-ende/van-der-ende-12-van-14.jpg
  Hippeastrum galaxy dubbel ‘Nymph’
  wk-48-291.jpg
  wk-48-31.jpg
  sfeer-10.jpg
  van-der-ende-14-van-14.jpg

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube