Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  Lilium or 'Euphoria'

  Kalender

  Lilium or 'Euphoria' is beschikbaar van nu tot eind maart in de sortering 3+ en 4+

  Image

  In de schijnwerpers

   

  Op de ultra moderne kwekerij van Paauw Lilies  wordt er gebruik gemaakt van een zeer geavanceerd logistiek systeem. Michel van Marwijk vertelde ons alles over dit unieke systeem en de ‘Euphoria’; een oriental lelie met een heel bijzondere kleur.

   

  Uniek in de automatisering

  Als 4 jarig jongetje liep Michel al tussen de lelies op het bedrijf van zijn vader. Na het behalen van zijn diploma aan de Agrarische Hogeschool heeft hij 20 jaar als lelie inkoper gewerkt. Vorig jaar heeft hij de overstap gemaakt naar het familiebedrijf ‘Paauw Lilies’ van eigenaar Wim-Jan Paauw, waar Michel verantwoordelijk is voor de verkoop.

  Bij Paauw Lilies is bijna het gehele teeltproces volledig geautomatiseerd. De lelies groeien in kisten, die verdeeld staan op mobiele tafels.  

  De tafels die geoogst moeten worden, worden door een robot uit de kas gehaald. Deze tafels worden dan de schuur in getransporteerd, waar de werknemers klaar staan om de lelies te snijden. Gemiddeld duurt het ongeveer een week voor de kas leeg is. Dit varieert per soort en het seizoen waarin ze groeien.

  Een van de voordelen van dit systeem is dat de bloemen centraal geoogst kunnen worden, wat de kans op beschadiging minimaliseert.  Na het oogsten worden ze gebost en verzendklaar op water gezet, dit allemaal binnen één minuut, wat zeer gunstig is voor het vaasleven.

  logo

  In de spotlights

  Paauw Lilies is gespecialiseerd in de teelt van grootbloemige lelies zoals orientals en OT’s .  Een bijzonder soort in de collectie van Paauw Lilies is de oriental ‘Euphoria’. Deze lelie is exclusief beschikbaar bij Paauw en heeft een hele mooie dieproze/rode kleur. Het witte randje aan de buitenkant van het bloemblad geeft een exclusief tintje aan de bloem. Kenmerkend voor deze lelie is dat de bloemknoppen allemaal bovenin zitten, wat een mooie presentatie geeft in de bos waardoor hij heel goed in luxe boeketten te verwerken is.  Volgens Michel is deze kleur heel populair in de herfst en winter maar vooral op de dagen rond Kerst, Valentijnsdag en Vrouwendag.

   

  FloraPodium, 24 oktober 2019

  Image
  Image
  Image

  Video

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube