Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  Anthurium Lovely Make-Upz®

  Kalender

  Anthurium Lovely Make-Upz® zijn het hele jaar beschikbaar. 

  Image
  Image

  In de schijnwerpers

  Anthurium kwekerij Evanty is geen vreemde kweker voor het FloraPodium. Jaap Evers komt met regelmaat een praatje maken over de handel en showt ons de nieuwste soorten van Evanty, die wij graag delen op onze social media kanalen. Een paar maanden geleden is Evanty een leuke samenwerking aangegaan met Greencre8, een bedrijf gespecialiseerd in ontwikkelen en aanbrengen van toegevoegde waarde op bloemen en planten. Jaap vertelde ons enthousiast over deze samenwerking en in het specifiek over de combinatie met de anthurium Lovely lijn, die heel geschikt is om deze meerwaarde aan toe te voegen.

   

  Rijke familiegeschiedenis

  Evanty heeft net als vele kwekerijen een rijke familiegeschiedenis. De opa van Jaap trouwde een boerendochter, waarbij hij een paar hectare land kreeg. Hier werden allerlei groentes geteeld. De ooms en vader van Jaap zetten deze teelt door. In de jaren 30 werden de eerste kassen gebouwd en na de oorlog werd er aan huis verkocht. Ook toen stond dienstverlening al hoog in het vaandel. De groentes die niet zelf geteeld werden, werden op de markt ingekocht, zodat er toch een compleet aanbod aangeboden kon worden aan de deur.

  Jaap en zijn neef Jacob hadden als kind een eigen kasje ter beschikking. Als het werk op de kwekerij klaar was, konden ze samen pionieren met verschillende gewassen. Jaap en Jacob hebben werkelijk alles geteeld en uitgeprobeerd. Hún hart bleek meer in de bloementeelt te liggen. In de jaren 80 hebben zij de kwekerij voortgezet met anthuriums en lelies. De neven Jacob en Piet telen vandaag de dag nog steeds lelies onder de namen Double Check Lily en kwekerij Bredefleur. Jaap heeft zijn kwekerspassie in zijn geliefde anthuriums gelegd. Samen met zijn zoon Marco runt hij het bedrijf en zijn zij gespecialiseerd in maatwerk, zowel voor de retail als de exclusieve markt.

   

  Lovely’s

  De Lovely’s zijn kleine anthuriums, die heel geschikt zijn om te gebruiken in boeketten. Evanty teelt deze lieflijke bloem in vele verschillende kleuren. Er zijn verschillende bloemisten in dienst, die met de Lovely’s boeketten maken en verschillende concepten ontwerpen. Sinds een aantal maanden heeft Evanty een leuke samenwerking met Greencre8, die hun Lovely’s een sprookjesachtig uiterlijk meegeeft! Op deze manier verkoopt Evanty niet alleen snijanthuriums en boeketten, maar kunnen zij een compleet assortiment aanbieden en maatwerk leveren voor elke klant zeker nu er ook sinds 1 september een samenwerking is aangegaan met Anthogether.

   

  logo 2

  Greencre8

  We spraken met Richard Grootscholten van Greencre8. Hij vertelde enthousiast over de belangrijke samenwerking met de kwekers. Het doel van Greencre8 is om een nieuwe markt te openen voor kwekers, een toevoeging binnen hun eigen assortiment, zodat ze iets speciaals te bieden hebben. De kweker heeft de kennis, oog op het juiste seizoen en weet wat er wel of niet geschikt zou kunnen zijn. Greencre8 zoekt voor elke kweker iets unieks en ontzorgt de kweker op het gebied van marketing, waarna de kweker weer de uitvoerende is in de verkoop van het product.

   

  Make-Upz®

  Make-Upz® is een merknaam voor planten en bloemen, die gedecoreerd zijn op unieke wijze. Er wordt hierbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, die niet schadelijk zijn voor de planten en bloemen. Daarnaast is het belangrijk dat de kwaliteit en houdbaarheid van de bloemen en planten hetzelfde blijven. Er wordt dan ook uitvoerig getest bij officiële keuringsinstanties op transport, winkelvloer en consumenten houdbaarheid. Per bloem of plant wordt er gekeken wat er nodig is en welke behandeling geschikt is om het juiste magische effect te geven. Dit maakt het concept ook zo bijzonder.

  De naam Make-Upz® maakt het product toegankelijk. Het geeft het product iets lieflijks mee alleen al in de naam. Jaap en Marco zijn blij met dit concept van Greencre8. De anthurium is heel geschikt hiervoor in hun ogen. Ze heeft van zichzelf al wat glans in het blad en de nerven komen nog mooier uit na een Make-Upz® behandeling.

  Richard vertelt ons dat bloemen en planten steeds meer worden gezien als decoratie. Mensen willen graag iets aparts cadeau geven, iets unieks. Bij feesten en evenementen wordt er flink uitgepakt aan versiering en decoratie voor slechts één dag, en bloemen en planten worden hier onderdeel van. Er wordt heel anders gekeken naar bloemen en planten en dan mag het best een beetje anders zijn.

   

  Message Printz®

  ‘Zeg het met bloemen!’ Maar hoe leuk is het als deze boodschap óp de bloem is gedrukt in plaats van op een los kaartje. Message Printz® is de ideale manier om een persoonlijke boodschap mee te geven aan een bloem. Denk aan een bedankje voor de bruiloftsgasten, een leuke slogan om mee te geven bij een bedrijfsgeschenk of een vrolijke attentie voor de examenkandidaten. Je kunt de bloemen bestellen in een steekbuisje waar een zuignap aan bevestigd is. Ideaal voor een hotel om bijvoorbeeld een persoonlijk welkom aan de spiegel te hangen in de hotelkamers.

  Jaap vertelt lachend dat hij laatst een opdracht kreeg uit Abu Dhabi. De Ramadan was afgelopen en hij kreeg opdracht om 400 anthuriums met een schaap te laten bedrukken. De mogelijkheden zijn echt eindeloos!

  ‘Natuurlijk betaal je hier iets meer voor’, legt Jaap uit. ‘Maar een anthurium is heel sterk! De meeste bloemen staan een week, de anthurium blijft vijf tot zes weken staan. Als je dan toch een meerwaarde wil, kun je het beter bij een sterke bloem doen’. Jaap vindt de meerprijs van beide concepten het bedrag dubbel en dwars waard.

  Ook al werken ze pas een paar maanden samen, Jaap is heel positief over Greencre8. Nu is de verkoop van de Make-Upz® lijn nog veel extra werk voor Evanty en kan er alleen nog op bestelling geleverd worden via de webshop van Anthogether. Het doel is wel om op korte termijn meer aanbod te hebben. ‘In de huidige trend is er zeker vraag naar, hier moeten we op inspelen. We willen het zo snel mogelijk aanbieden in de webshop, zodat de klanten het nog kunnen uitboeken en dezelfde dag geleverd krijgen.’

   

  greencre8 e1414413999117

   

  FloraPodium, 05 november 2020

  Image
  Image
  Image
  Image

  Video

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube