Florapodium

en nl

  Image

  Deze week bij...

  Asters kwekerij Zijdezicht

  De lange koude winterdagen maken plaats voor het zonnetje, het voorjaar is in volle gang en we krijgen al zin in de zomer. Onmisbaar in deze tijd zijn asters, zeker de paarse en witte variant zijn heel populair. Wij bezochten kwekerij Zijdezicht, waar we een enorm leuke rondleiding kregen van Ron van Oosten. Hij vertelde alles over de teelt en in het speciaal over de prachtige blauwe ‘Olivia’ en lila kleurige ‘Cassandra’.

  Image

  Deze maand bij...

  Vleesetende planten

  Vleesetende plantjes… Vooral kleine kinderen vinden ze leuk, interessant en fascinerend. Maar ook volwassenen kunnen er stiekem niet met hun handen afblijven en willen tóch even kijken of de mondjes wel echt dichtklappen. Ook wij wilden wel eens meer weten over deze bijzondere plantenfamilie. We gingen op bezoek bij kwekerij Laguna, waar Chris Kester ons alles vertelde over de vleesetende planten.

  Image

  Nieuws

  Limonium ENCHANTÉ™

  Wij mochten kennismaken met de Limonium Enchanté van veredelaar Danziger uit Israël. Opvallend zijn de enorm zware, stevige stelen met dikke bloempruiken en de intense blauw/dieppaarse kleur.

  Image

  FlowerHunters

  FlowerHunters

  Om de mooiste producten te vinden en nauw contact te kunnen hebben met de kwekers, gaan de inkopers regelmatig op pad. Zij gaan op zoek naar de mooiste handel, exclusieve producten en verzamelen informatie over de teelt van het gewas. 

  Image

  Blog

  Blog #19: Koningsdag in Parijs

  Koningsdag 2022; eindelijk kon er weer op een normale manier feest gevierd worden, en wat waren we daar allemaal blij mee.

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube