Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  Image

  Callicarpa

  Kolster BV

  Laat je inspireren door de veelzijdigheid van Callicarpa, een perfecte aanvulling op het assortiment van bloemisten voor het komende seizoen. Iedereen kent de paarsgekleurde takken, maar bij veredelaar Kolster kijken ze verder. Robert-Jan Kolster vertelde ons meer over de schatten van de 'Magical' Callicarpa soorten.

  De unieke kleur en textuur van deze Callicarpa soorten voegen een onmiskenbare dimensie toe aan herfstboeketten en arrangementen.

  Of je nu een vleugje magie aan je bruidsboeket wilt toevoegen of een herfsttafelstuk wilt creëren dat de aandacht trekt, Callicarpa staat voor je klaar.

  This image for Image Layouts addon

  Callicarpa “Magical Purple Giant”

  Deze variëteit heeft de traditionele paarse kleur, maar valt op door de opvallend grote bessen. Dit maakt deze variëteit tot een unieke en opvallende keuze voor herfstarrangementen en boeketten. ‘Magical Purple Giant’ is beschikbaar van oktober tot half november.

  This image for Image Layouts addon

  Callicarpa “Magical Snow Queen”

  Met opvallend witte bessen is dit soort ideaal voor bruidswerk en geeft het een sprookjesachtige uitstraling. ‘Magical Snow Queen’ is beschikbaar van oktober tot half november.

  Teelt

  Callicarpa geeft bessen op tweejarig hout, vergelijkbaar met veel andere heesters. Net zoals bij de Ilex wordt Callicarpa zonder bladeren aangevoerd. Het grootste verschil is dat bij Ilex het blad door middel van broeitechniek verwijderd wordt, bij de Callicarpa lukt dat bijna niet en wordt het blad met de hand geplukt. Er komen veel manuren aan te pas, wat Callicarpa een enorm intensieve teelt maakt. Het is dan ook niet voor niets een exclusief product met kleinere hoeveelheden op de veiling.

   

  Verzorgingstips

  Uitvallende bessen bij Callicarpa kan een grote ergernis zijn bij bloemisten. Robert-Jan vertelt dat de ene Callicarpa variëteit beter bes vasthoudt dan de andere, dit hoeft niet altijd van de kwaliteit van de kweker af te hangen. Het is echt soortafhankelijk. Al geldt natuurlijk wel ‘hoe verser hoe beter’. Bij Kolster is het lang vasthouden van de bessen een belangrijk criterium bij het veredelen.

  Het is belangrijk om een schone vaas te gebruiken. Vooral bij (lange) houtachtige takken kan het lastig zijn om water bovenin de steel te krijgen. Robert- Jan geeft als advies om warm water met heestervoeding te gebruiken.

   

  FloraPodium, 16 november 2023

   

   

  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube