Florapodium

en nl

  Cotinus 'Magical Torch'

  Elke keer als we de tuin van veredelaar Kolster bezoeken, worden we weer verrast. Dit jaar was geen uitzondering toen we een rondleiding kregen van Robert-Jan Kolster. Eén van de opmerkelijke exemplaren die onze aandacht trok was de Cotinus 'Magical Torch'.

  Deze opvallende en indrukwekkende struik heeft prachtige bloempluimen. Wat de 'Magical Torch' onderscheidt, is haar unieke bloeipatroon, omdat ze bloeit op éénjarig hout. In tegenstelling tot de meeste Cotinus-variëteiten die bloeien op ouder hout, stelt deze eigenschap haar in staat om in koudere omstandigheden te gedijen. Ook na een koude winter ontspruiten er in het voorjaar nieuwe takken, die vervolgens worden teruggesnoeid, wat leidt tot weelderige bloei van juli tot oktober (afhankelijk van het weer). De ‘Magical Torch’ verlengt daarmee de aanvoer van Cotinus pluimen, omdat de meerjarige bloeiers meestal eerder worden geoogst.

   

  Houdbaarheid

  De houdbaarheid van Cotinus met bloemen is heel goed. Robert-Jan legt uit dat je Cotinus in bloei en Cotinus blad als twee afzonderlijke producten moet beschouwen. Cotinus doorloopt verschillende groeifasen. Bij het kweken van Cotinus voor het blad is het cruciaal om de takken op het juiste moment te oogsten. Als een tak wordt geoogst tijdens de groeifase, is de houdbaarheid niet zo goed als wanneer bladeren worden gesneden tijdens de rustfase, wanneer ze goed uitgehard zijn. Cotinus in bloei heeft volledig uitgeharde bladeren en kan probleemloos 10 tot 14 dagen in een vaas staan.

   

  Stijlvol

  Elegantie in overvloed! Voor bloemisten is de 'Magical Torch' een prachtig product om mee te werken. Haar iets latere bloeiperiode sluit naadloos aan bij het opkomende herfstassortiment. De bloemen zijn robuust en bieden bloemisten ruime creatieve mogelijkheden. De diepe, rijke kleur past perfect bij de late zomer en de herfstkleuren. Een uiterst stijlvol product.

   

  Verzorgingstips

  Cotinus is een heester, wat betekent dat ze houtachtige stelen hebben. Zeker met langere stelen kan het water moeilijker naar boven in de steel stijgen. Een schone vaas is hierbij essentieel! Snijd een stukje van de stelen af, zodat de steel een verse snede heeft. Het is het beste om speciale heestervoeding aan het water toe te voegen om de houdbaarheid optimaal te maken.

   

  FloraPodium, 21 september 2023

  Image
  Image
  Image
  cotinus-magical-torch-15-van-47.jpg
  cotinus-magical-torch-5-van-47.jpg
  cotinus-magical-torch-24-van-47.jpg
  cotinus-magical-torch-42-van-47.jpg
  cotinus-magical-torch-27-van-47.jpg
  cotinus-magical-torch-44-van-47.jpg
  cotinus-magical-torch-18-van-47.jpg
  cotinus-magical-torch-29-van-47.jpg
  cotinus-magical-torch-11-van-47.jpg
  cotinus-magical-torch-3-van-47.jpg
  cotinus-magical-torch-37-van-47.jpg
  cotinus-magical-torch-46-van-47.jpg

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube