Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  Image
  Image

  Hyacint

  G. de Wit & zn. 

  G. de Wit & Zn is een echt familiebedrijf. We kregen een interessante rondleiding van Maarten de Wit. Heel enthousiast, maar bescheiden vertelde hij over het bedrijf. Al bijna 35 jaar zijn ze gespecialiseerd in het produceren en leveren van een hoogwaardige collectie snijhyacinten.
  De focus binnen het bedrijf ligt in het telen van de bollen en de broei van de bloemen. Per seizoen wordt er ongeveer zestig à zeventig procent van de bollenteelt gebruikt voor de broei van de bloemen. De overige aantallen worden als bol verkocht. Door hun eigen bollen te gebruiken voor de snijbloemen, weten ze precies wat de bol aan voedingstoffen en behandelingen heeft gehad en kunnen zij de garantie geven dat de hyacinten duurzaam zijn geteeld. Ook het broeien van de bloemen is een duurzaam proces. G. de Wit & Zn is dan ook Global Gap gecertificeerd.

  Dit seizoen worden er achttien soorten hyacinten gebroeid. Maarten vertel dat kwaliteit hoog in het vaandel staat. De bollen worden gepoot met zorg en aandacht. Alleen tijdens het aanpoten en tijdens de groei wordt er water gegeven. Daarna komt er geen water meer aan te pas, vertelt Maarten. Ook na het oogsten worden de bollen niet schoongespoten. Dit voorkomt dat de verpakking nat wordt na het inrollen en de stelen nog water opnemen. In de koelcel kan hierdoor lengte verschil ontstaan tussen de bloemen, doordat de stelen gaan groeien. De hyacinten worden handmatig gesorteerd door een vast team op kwaliteit van de bloem en de lengte.

  This image for Image Layouts addon

  'Amaranta'

  This image for Image Layouts addon

  'Fondant'

  This image for Image Layouts addon

  'Delft Blue'

  This image for Image Layouts addon

  'Splendid Cornelia'

  This image for Image Layouts addon

  'Johanna'

  This image for Image Layouts addon

  'Minos'

  This image for Image Layouts addon

  'China Pink'

  This image for Image Layouts addon

  'Aiolos'

  Verzorging

  Omdat de stelen droog aangeleverd worden is het belangrijk dat de stelen eerst goed volzuigen met water, voordat ze in de vaas gezet worden. Gebruik een schone vaas en vul deze met koud water. In tegenstelling tot de meeste bloemsoorten, hoeft de hyacint níet aangesneden te worden. Het is belangrijk dat de bolbodem aan de steel blijft zitten. Hier zit nog heel veel voeding in, waardoor de bloem beter ontwikkeld. De steel blijft steviger, de bloemen blijven langer houdbaar en de kleur van de bloemen worden veel intenser. Hyacinten zijn prachtige voorjaarsbloemen, die heel mooi gecombineerd kunnen worden met andere bloemen in een boeket.

   

  FloraPodium, 30 maart 2023

   

  hyacint-de-wit-2023-30.jpg
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube