Florapodium

en nl

  Deze maand bij FloraPodium

  Phalaenopsis Mimesis

  Kalender

  Mimesis Phalaenopsis planten zijn het hele jaar door verkrijgbaar. 

  Image
  Image

  In de schijnwerpers

  The Orchid Growers is de one-stop-shop voor high-end Phalaenopsis. Jaarlijks verkopen wij zo’n 11 miljoen orchideeën die via exporteurs uiteindelijk hun weg vinden naar groothandels, tuincentra en bloemisten in heel Europa. Onder ons merk Mimesis leveren wij jaarrond vele variëteiten en bijzondere concepten, beschikbaar in diverse potmaten. Uiteraard duurzaam geteeld. Hiermee bieden wij het gemak van een totaalassortiment, waardoor je de Phalaenopsis altijd en in al haar verschijningen onder één dak kunt vinden.

   

  Het merk ‘Mimesis’

  De planten die aan onze allerhoogste kwaliteitseisen voldoen verlaten de kwekerij onder ons merk Mimesis. Een merk dat draait om emotie, delen en verbinden. Mimesis komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘weerspiegeling’. Geef je een orchidee cadeau, dan weerspiegelt deze immers jouw trots, liefde of steun aan een ander.

   

  De kwekers

  Ter Laak Orchids en Orchios zijn de kwekerijen achter The Orchid Growers. Twee familiebedrijven, waar de passie voor groei en bloei zit geworteld in de generaties. Met vakmanschap werken zij elke dag aan topkwaliteit Phalaenopsis. Ze kennen hun product als geen ander en leggen de lat steeds een beetje hoger. Elk op hun eigen manier, maar met dezelfde visie en drive.

  Het teeltproces van stekje tot bloeiende plant duurt 1,5 jaar. In de kassen wordt de natuurlijke omgeving van de Phalaenopsis nagebootst. Temperatuur, licht en luchtvochtigheid worden zodanig ingericht dat de plant goed groeit. Bovendien zijn de kwekerijen ver geautomatiseerd. Elke plant is op elk moment traceerbaar.

   

  Assortiment

  Ons assortiment is met zorg samengesteld. Onze kwekers werken nauw samen met toonaangevende veredelaars en doen daarnaast aan eigen veredeling en productontwikkeling. Het resultaat? Een unieke samenstelling van Phalaenopsis, beschikbaar in de potmaten 7, 9, 12, 17 & 21 cm. Bovendien hebben wij tal van bijzondere concepten, zoals Muse, Swan en Spirit. Hierdoor bieden wij het gemak van een totaalassortiment, waardoor je de Phalaenopsis altijd en in al haar verschijningen onder één dak kunt vinden. One stop shopping noemen we dat.

  orchidgrowers

   

  Verzorging

  Om langer te kunnen genieten van de Phalaenopsis is een goede verzorging erg belangrijk. Zet de orchidee op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht in de zomermaanden. Geef de plant één keer per week water. Dompel de kweekpot 10 minuten onder in een laagje water. Om optimaal te genieten geef je de orchidee één keer per maand voeding van Pokon of Culvita.

  Image
  Image
  Image

  Duurzaamheid

  Topkwaliteit Phalaenopsis telen in volledig duurzame kwekerijen. Dat is onze drijfveer. Wat dit voor ons betekent? Wij willen onze impact op het milieu en onze omgeving minimaliseren, reststromen een tweede leven geven en het welzijn van onze medewerkers vergroten. Daarin leggen wij de lat steeds hoger. De komende jaren zetten we grote stappen in verdere verduurzaming. Ons doel voor 2030? Een volledig circulaire kas. Een kas met een gesloten systeem, waarin onze planten worden geteeld met aandacht voor mens, milieu en omgeving. Fossielvrij, emissieloos en chemievrij. Zodat we nu en in de toekomst verantwoord kunnen genieten van groen.

  Samengevat betekent dit dat we werken aan less impact, reducing waste en happy people. Wat we daar al aan doen? Een voorbeeld is onze DaglichtKas. Door speciale lenzen in het dek worden zonnestralen gecentreerd op een buis met daarin stromend water. Door het brandpunt wat ontstaat, wordt het water in deze buizen opgewarmd en opgeslagen. Deze warmte kan direct óf op een later moment worden gebruikt bij het verwarmen van de kas. Hiermee besparen we 40-50% energie. Daarnaast maken we gebruik van zonnepanelen, ledverlichting en warme/koude bronnen. Ook recirculeren wij ons gietwater en hebben wij een ondergrondse waterberging waarmee we regenwater opvangen. Dit water kunnen we op een later moment gebruiken.

   

  Tekst en foto's: Orchid Growers, 24 november 2022

  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube