Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  Image

  Rozenbottel

  Kolster BV

  De herfst heeft haar eigen juweeltjes... Rozenbottels! Deze betoverende vruchten mogen absoluut niet ontbreken in het assortiment van de herfstbloemist. Ze voegen warme kleuren en een magisch tintje toe aan elk boeket of arrangement.

  This image for Image Layouts addon

  Rosa ‘Magical Pasoa’

  Maak kennis met de betoverende Rozenbottel 'Magical Pasoa'! Deze opvallende variëteit heeft een vrij groot scherm in de vorm van een halfronde bol. De bottels zijn een prachtige mix van oranje en rood, met een intensere rode kleur naarmate ze langer aan de plant blijven hangen. Wat 'Magical Pasoa' echt onderscheidt, zijn de stevige bottels - ze zijn keihard en kunnen tot diep in december geoogst worden.
  De stelen van 'Magical Pasoa' zijn indrukwekkend met lengtes tot wel 80 cm en een grote diameter van de schermen. Bovendien is deze variëteit nagenoeg doornloos, wat het kweken en verwerken zowel voor kwekers als bloemisten een plezier maakt.
  Hoewel 'Magical Pasoa' niet geschikt is voor handzame boeketten vanwege zijn omvang, zijn de unieke kleur en de grote bolvormige schermen perfect voor grotere arrangementen. De ronde trossen vormen een eyecatcher in elk herfst- en winterarrangement.

  This image for Image Layouts addon

  Rosa ‘Magical Autumn’s Glory’

  De Rozenbottel ‘Magical Autumn’s Glory’ heeft een iets bescheidenere tak die perfect is voor bloemisten om mee te werken. Hoewel deze variëteit niet extreem zwaar is, biedt zij een uitstekende verwerkbaarheid. Ze heeft een steellengte van 50 tot 60 cm en heeft wat kleinere schermen, met veel bottels.
  Wat ' Magical Autumn’s Glory' echt bijzonder maakt, is de unieke uitstraling van de bottels. De matte roodtint geeft ze een speciale charme. Deze rozenbottel is ideaal voor arrangementen waar een meer ingetogen, maar toch prachtige herfstlook gewenst is. Of je nu een bloemist bent die op zoek is naar veelzijdigheid in het assortiment of een liefhebber van herfstige kleuren, 'Magical Autumn’s Glory' voegt een vleugje magie toe aan je creaties.

  Veredeling

  Bij veredelaar Kolster hebben ze een indrukwekkend assortiment rozenbottelsoorten. Hun missie is om telkens weer nieuwe variëteiten te ontwikkelen die zowel een meerwaarde bieden voor de markt als aantrekkelijk zijn voor kwekers vanuit teelttechnisch oogpunt.
  Een gezond gewas, dat weinig gevoelig is voor ziektes, is heel belangrijk. Om een goede besbezetting te krijgen worden er door de meeste kwekers bijen ingezet voor een optimale bestuiving. Het is dus heel belangrijk dat er geen chemicaliën gebruikt hoeven worden om de plant ziektevrij te houden.
  Er mogen geen doornen meer groeien aan de stelen en er wordt gekeken naar een goede productie. Daarnaast wordt er natuurlijk gekeken naar nieuwe kleuren en vormen. Kolster wil graag het assortiment uitbreiden met rozenbottels met afwijkende vruchtvormen, zoals rondere en flesvormige bottels en een iets meer oranje-rode kleur.

  Vrij nieuw in het assortiment zijn de Rosa ‘Magical Pasoa’ en de Rosa ‘Magical Autumn’s Glory’.

   

  FloraPodium, 30 november 2023

  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube