Florapodium

en nl

  Salal, held van de bosbodem

  Salal, Gaultheria shallon, ook wel appelblad genoemd, is een veel voorkomende plant die bossen in het noordwesten van de Stille Oceaan kan domineren. Het groeit onder de bomen, bij voorkeur onder de Douglas spar, inheems en uniek. Salal groeit ten westen van de Cascade Range van
  Washington en Oregon, en ten westen van de Coast Range van Canada tot in Alaska.

  Dit wilde groen wordt al meer dan honderd jaar gebruikt in bloemstukken en boeketten en het gebruik ervan heeft zich buiten de Verenigde Staten verspreid naar zowel Europa als Azië.
  De glanzende donkergroene bladeren staan bekend om hun stevigheid, duurzaamheid en hun lange levensduur, zowel in de vaas als tijdens opslag.

   

  Continental Floral Greens

  Bij Continental Floral Greens (CFG) is Salal een van de langst verkopende, populairste en meest veelzijdige groensoorten. In 1984 is CFG begonnen met de export van dit groen naar Europa. Om zowel de binnenlandse als de internationale markt te bevoorraden, leasen en onderhouden zij meer dan twee miljoen beboste hectaren voor de oogst van Salal in het noordwesten van de Stille Oceaan. Bij het beheer van deze gronden zorgen zij voor duurzame oogststrategieën en zekerheid om deze bossen in stand te houden en te verbeteren. In ruil daarvoor kunnen zij op deze hectares Salal en andere kleine bosproducten oogsten. Met een duurzaam oogstplan kunnen ze de gezondheid en de groei van bomen, struiken en wilde dieren verbeteren om tot ver in de toekomst mooie en goed functionerende bossen te garanderen.
  CFG heeft een MPS-A+ rating voor duurzaamheid en een lage milieu-impact op al onze Western greens.

  Image
  Image
  Image

  Loyale medewerkers

  Om de beste Salal te plukken beschikt CFG over loyale arbeidskrachten, waarvan velen uit families die al generaties lang hetzelfde werk doen. Omdat Salal in het wild groeit, lopen de werknemers vele kilometers per dag door dichte bossen om de beste planten te vinden, vaak in regenachtige en koude omstandigheden.
  “Een typische dag voor onze ploeg begint met een vergadering om hun oogstlocatie voor die dag te ontvangen. Robuuste regenkleding is een eerste vereiste, want ze werken bijna de hele winter en het voorjaar in de regen.
  Ze snijden geen Salal, maar breken de takken af, en de trossen worden gevormd, als een verkoopbaar item, terwijl ze plukken. Onze plukkers plukken op land dat eigendom is van of beheerd wordt door CFG, zodat er geen overoogst plaatsvindt.

   

  Het hele jaar door Salal

  Van juni tot augustus, tijdens het zachte seizoen, wordt er geen Salal geoogst. In deze maanden wordt Salal geleverd uit de voorraad die in de koelcellen ligt opgeslagen. CFG beschikt over meer dan 130.000 vierkante meter koelruimte en heeft een groot deel van de middelen en de planning besteed aan een programma om het hele jaar door aan de behoeften van haar klanten te kunnen voldoen.

   

  Blue Label, premium Salal

  Eerder dit jaar nam CFG Mt. St. Helen's Evergreens over, een toonaangevende Salal oogster en leverancier aan Europa, eveneens gevestigd in de staat Washington. CFG is vereerd om de erfenis voort te zetten en de premium Salal te leveren die van Mt. St. Helens Evergreens en CFG wordt verwacht. Met deze overname kwam de lancering van de CFG Blue Label box, een premium box Salal, en de opening van het CFG EU kantoor. Deze premium Salal wordt dichtbij de kust geoogst, heeft een iets kleiner blad en een gewervelde stengel. Ook de Blue Label wordt geoogst door een selecte ploeg en wordt nooit ingekocht bij derden.

   

  Tekst en foto's: Continental Floral Green, 08 december 2022

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube