Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  Image
  Image

  Big Sun Lisianthus

  Sunrise Holland Lisianthus

  Groot, Groter, Grootst… en nergens is dit meer merkbaar dan in de wereld van Sunrise Lisianthus. De Big Sun-lijn, geïntroduceerd in 2023 en exclusief geteeld door Sunrise Holland, is een bevestiging van dit gezegde. Met overmaatse bloemen, stevige stelen en een levendig scala aan kleuren, maken deze bloemen een grote indruk in de bloemensector.

   

  Sunrise Holland

  Voor Ariën van Wijk zit de teelt van lisianthus in zijn bloed. Als kind was hij vaak te vinden in de tuin van zijn vader. Toen de kans zich voordeed om een kwekerij over te nemen, was de beslissing vrij eenvoudig. Hij ziet eindeloze mogelijkheden in zijn ambacht en verlegt voortdurend de grenzen van wat mogelijk is.

   

  Japan: De Oorsprong van de Lisianthus

  De lisianthus is oorspronkelijk afkomstig uit Japan, en daar is nog steeds een centrum voor het kweken en ontwikkelen van nieuwe variëteiten. Japanse kwekers staan bekend om hun vermogen om zware, grootbloemige Lisianthus te kweken en veredelen. Het is uit deze traditie dat de Big Sun-lijn inspiratie put. Door gebruik te maken van koelere en meer gecontroleerde groeiomstandigheden, bereiken deze bloemen indrukwekkende afmetingen, met dikkere stelen. Terwijl de gewone lisianthus-variëteiten doorgaans zeven tot acht weken nodig voordat ze geoogst kunnen worden, hebben Big Sun-variëteiten meestal tien tot elf weken nodig, voordat ze klaar zijn voor de oogst.

   

  Duurzaamheid staat centraal

  Lisianthus gedijt op overvloedig zonlicht, Ariën heeft dan ook aanzienlijke investeringen gedaan in een energiezuinig hybridesysteem, dat de planten meer energie geeft, en koelere temperaturen toelaat. Bovendien wordt de Big Sun-lijn gekweekt bij lagere temperaturen, wat de behoefte aan uitgebreide verwarming in de kas vermindert.

  Big Sun-lijn

  • Bloemen die de verbeelding tarten: Deze meerlaagse bloemen    zijn verkrijgbaar in vijf trendy kleuren en bieden een visueel feest voor de ogen.
  • Terracotta pracht: De lijn omvat een speciale terracotta kleur, perfect voor herfstarrangementen.
  • Indrukwekkende grootte: Big Sun-bloemen zijn maar liefst twee keer groter dan die van reguliere lisianthus.
  • Verlengde vaasduur: Met de juiste zorg hebben deze bloemen een indrukwekkend lange vaasduur en brengen ze blijvende schoonheid in elk bloemstuk.
  • Verpakking: Vanwege de stevigheid van de stelen en de omvang van de bloemen bevat een fust 30 stelen (3x 10 tak).

  De Big Sun-lijn van Sunrise Lisianthus is het resultaat van Japanse traditie, innovatie, toewijding en duurzaamheid. Met haar royale bloemen en uitgebreide kleurenpalet voegt de Big Sun echt iets bijzonders toe aan het huidige assortiment Lisianthus. Het is niet alleen een prachtig product om mee te werken voor bloemisten en ontwerpers, maar ook thuis op de tafel zal deze lisianthus absoluut indruk maken.

   

  FloraPodium, 02 november 2023

   

  sunrise-lisianthus-big-sun-6674.jpg
  This image for Image Layouts addon

  'Big Sun Terracotta'

  This image for Image Layouts addon

  'Big Sun Apricot'

  This image for Image Layouts addon

  'Big Sun Lavender'

  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube