Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar:

  info@florapodium.com.

  Image
  Image

  Anthurium

  XAnthu

  XAnthu is een telersvereniging van snijanthuriumkwekers met een zeer breed assortiment. XAnthu is vooruitstrevend: er worden meer dan 50 soorten geteeld en regelmatig worden er noviteiten geïntroduceerd. Hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij alle kwekers.

   

  Duurzaamheid

  De Anthuriums worden maximaal biologisch geteeld en de kwekerijen zijn voorzien van zonnepanelen waardoor er duurzaam stroom wordt opgewekt. Er wordt gebruikgemaakt van luchtontvochtigers om de kwaliteit van de bloemen te waarborgen én er hoeven hierdoor minder fossiele brandstoffen gebruikt te worden. Dit alles draagt bij aan een duurzamere teelt en hogere kwaliteit.

   

  Nieuw: Fortezza

  De robuuste groen-rode kleurencombinatie van Fortezza® geeft deze bloem een krachtige uitstraling. De overwegend groene kleur maakt de bloem geschikt voor gebruik in talloze kleurcombinaties, terwijl de vorm en kleurenmix van Fortezza ideaal zijn voor zowel boeketten als arrangementen. De mogelijkheid om langere stelen te produceren, productiecijfers van meer dan 100 eenheden per vierkante meter en een bevestigde koudebestendigheid bij 7°C maken deze kelkvormige bloem een must-have voor zowel kwekers als bloemisten. 

   

   

  This image for Image Layouts addon

  'Lemona'

  This image for Image Layouts addon

  'Maxima Elegancia'

  This image for Image Layouts addon

  'Fantasy Love'

  This image for Image Layouts addon

  'Previa'

  This image for Image Layouts addon

  'Maxima Violeta'

  This image for Image Layouts addon

  'Fortezza'

  Wist je dat…

  • de Anthurium een meerjarig gewas is? Gemiddeld staat een Anthuriumplant 5-6 jaar in de kas.
  • de naam anthurium – ook wel bekend als flamingo flower – is afgeleid van het Griekse “Anthos” en “Oura”, waarvan de vertaling bloeistaart is. De anthurium groeit middels een schutblad en een kolf waarop de bloemen zich bevinden. Vandaar de naam “bloeistaart”.
  • er de laatste jaren heel veel nieuwe soorten anthuriums bij gekomen zijn en er flink is geïnvesteerd in onderzoek naar de koudetolerantie van verschillende soorten anthuriums.

   

  Houdbaarheid

  Nadat de Anthuriums met de hand gesneden zijn, hebben ze een vaasleven van gemiddeld 3 weken. Het is één van de langst houdbare snijbloemen! Anthuriums zijn tropische bloemen, het voordeel is dan ook dat ze ook bij warmere temperaturen een lange houdbaarheid garanderen.

   

  Verpakking

  Een groot deel van het assortiment van XAnthu wordt vervoerd via herbruikbare emmers. Deze Anthuriums worden per 5 verpakt in een doorzichtige hoes. Voordelen hiervan zijn: directe zichtbaarheid van het product en een snelle uitpaktijd. Anthuriums in dozen worden vervoerd in 100% gerecycled papier.

   

  FloraPodium, 06 September 2023

   

   

  wijnen-anthurium-11.jpg
  wijnen-anthurium-14.jpg
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube