Florapodium

en nl

  Image

  Deze week bij...

   Rosa 'Sophia Loren' 

  Een aantal weken geleden stonden alle soorten uit de Allure lijn van kwekerij Berg Roses op het FloraPodium. Uit deze topselectie sprong één soort er echt uit. Een prachtige grootbloemige, romantische roos. Heel geschikt voor het bruidsseizoen, maar ook heel passend voor de aankomende moederdag, die gevierd wordt in heel veel landen op 9 mei. Wij spraken Arie van den Berg, directeur van Berg Roses. Hij vertelde ons alles over dit paradepaardje van Berg Roses: ‘Sophia Loren’!

  Image

  Deze maand bij...

  Dracaena surculosa

  De Dracaena, ook wel drakenbloedboom genoemd, vindt haar oorsprong in West-Afrika. Al sinds de 17e eeuw worden de planten naar Europa geëxporteerd. Ze staan bekend als de meest luchtzuiverende planten. Edwin Plaisier, van kwekerij Vireõ, vertelde ons alles over de Dracaena surculosa ‘Mike’ en de bijzondere Dracaena surculosa ‘Mike White’.

  Image

  Nieuws

  Milieu Week

  Deze week heeft het FloraPodium samen met Barendsen een milieuweek georganiseerd. Hierin staat duurzaamheid centraal.

  Image

  FlowerHunters

  FlowerHunters

  Om de mooiste producten te vinden en nauw contact te kunnen hebben met de kwekers, gaan de inkopers regelmatig op pad. Zij gaan op zoek naar de mooiste handel, exclusieve producten en verzamelen informatie over de teelt van het gewas. 

  Image

  Blog

  Blog #10: Salix

  Wist u dat de naam ‘katje’ komt van de fluwelen zachtheid die doet denken aan de vacht van een kat? De katjes zijn de zaadjes van de wilg. Zo kan de wind voor de verspreiding van de pluizige zaden zorgen.

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us