Florapodium

en nl

  Image

  Deze week bij...

   

  Vanda 'Yellow Spots'

  Als je hoog in de bomen van de jungle groeit, moet je alles in huis hebben om gezien te worden. Vanda’s groeien bijna onzichtbaar als Epifyt hoog in de boom, maar door haar bijzondere kleuren trekt zij toch insecten aan die nodig zijn voor de bestuiving.

   

  Image

  Deze maand bij...

  Begonia maculata 'Wightii'

  De een noemt het de ‘Stippenplant’, de ander ‘Polkadot’ en de volgende ‘Forellenplant’.  Al deze namen zijn wel terug te herleiden als je naar dit bijzondere plantje kijkt. De Begonia maculata kenmerkt zich vooral door haar witte stippen op het blad. Maarten van der Hoorn, eigenaar van kwekerij Amstelzicht, teelt de Begonia maculata ‘Wightii’ en vertelde ons er meer over.

  Image

  Nieuws

  Mistletoe

  In de romantische periode rondom Kerst is er veel vraag in de bloemenwinkels naar de bekende Mistletoe.

  Image

  Tiny Flower Boat

  Update!

  Met haar paarse luifeltjes is de TFB een niet te missen verschijning en roept veel reacties op. Men vindt het best gek, zon klein huisje op het water. Het maakt mensen natuurlijk nieuwsgierig, wie vaart er nu zoal mee met die boot?

  Image

  Blog

  Blog #4: FloraPodium live voor planten!

   Het Florapodium wordt momenteel omschreven als de toevoeging op de algemene menukaart bij een sterrenrestaurant. Maar tijdens zo'n etentje mag je jezelf ook best eens even extra verwennen met een toetje, toch?

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us