Florapodium

en nl

  Image

  Deze week bij...

   

  Cynara scolymus

  Als we het over Cynara hebben, weten niet heel veel mensen waar we over praten. De Hollandse naam daarentegen kent iedereen. Deze betoverende schoonheid wordt veel gebruikt in de keuken, maar ook in de sierteeltsector is zij een bijzonder exclusief product. We hebben het natuurlijk over de artisjok! 

  Image

  Deze maand bij...

   

  Begonia rex 'Arctic Breeze' 

  Begonia Rex; een prachtige, trendy bladbegonia met verrassend veel verschillende uitvoeringen en een schittterend kleurenpalet wat tot uitdrukking komt in de verschillende bladeren. Geen bloeiers, maar sterke en heel decoratieve kamerplanten. FloraPodium bracht een bezoek aan Berghoef Plants. Jaro Berghoef vertelde ons alles over de Begonia Rex ‘Arctic Breeze’.

  Image

  Nieuws

  Antirrhinum butterfly

  Kweker van der Ende zette dit jaar een nieuw soort leeuwenbek in de markt. En niet zomaar een nieuw soort. Zij teelden dit jaar de Antirrhinum butterfly, een leeuwenbek met een gevulde dubbele bloem.

  Image

  Tiny Flower Boat

  Update!

  Met haar paarse luifeltjes is de TFB een niet te missen verschijning en roept veel reacties op. Men vindt het best gek, zon klein huisje op het water. Het maakt mensen natuurlijk nieuwsgierig, wie vaart er nu zoal mee met die boot?

  Image

  Blog

  Blog #7: Laatste seringen van het seizoen!

  In de tweede helft van april sluiten de seringenkwekers hun productieseizoen af. De laatste takken worden dan geoogst uit de kas en naar de veiling gebracht.

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us