Florapodium

en nl

  Image

  Deze week bij...

   ROOTLESS 

  Een aantal weken geleden kwamen we in contact met de enthousiaste Demi Ammerlaan. Zij is werkzaam in het bedrijf OVATA, waar Echeveria’s, Crassula’s en Aloë’s geteeld worden. Demi is jong, zit vol ideeën en ziet veel mogelijkheden met deze succulenten. Naast haar marketing baan bij OVATA heeft zij haar eigen bedrijf gestart; Aloë Demi! Met het nieuwe merk “ROOTLESS” wil ze de markt veroveren door snij-echeveria in een modern jasje te steken.

  Image

  Deze maand bij...

  Dracaena surculosa

  De Dracaena, ook wel drakenbloedboom genoemd, vindt haar oorsprong in West-Afrika. Al sinds de 17e eeuw worden de planten naar Europa geëxporteerd. Ze staan bekend als de meest luchtzuiverende planten. Edwin Plaisier, van kwekerij Vireõ, vertelde ons alles over de Dracaena surculosa ‘Mike’ en de bijzondere Dracaena surculosa ‘Mike White’.

  Image

  Nieuws

  Valentijn Special

  Op 14 februari is het Valentijnsdag. Een dag die wereldwijd in het teken staat van de liefde; een dag waarbij geliefden elkaar verrassen met de mooiste bloemen. 

  Image

  Pop-Up Aalsmeer

  Pop-Up Aalsmeer

  Vrijdag 20 november werd hij officieel geopend; de Pop-Up Aalsmeer; een lokaal initiatief waar FloraPodium en Barendsen met veel plezier aan meewerken.

  Image

  Blog

  Blog #10: Salix

  Wist u dat de naam ‘katje’ komt van de fluwelen zachtheid die doet denken aan de vacht van een kat? De katjes zijn de zaadjes van de wilg. Zo kan de wind voor de verspreiding van de pluizige zaden zorgen.

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us